Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARPADKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: KARPADKA

PRZYGOTOWANIE:rozpuścić margarynę dodać make ,wodę i na wolnym ogniu gotować cały czas mieszać aż masa zgęstnieje,po wystygnięciu dodawać po jednym całym jajku ocierając oraz pozostałe składniki.Podzielić na dwa placki i cienką warstwą ciasta smarujemy blachę. Piec 30 min w 180 stopni
MASA BUDYNIOWA:
1 litra mleka
2łyzki maki pszennej
2 łyzki maki ziemniaczanej
1 jajko
Gotujemy masę buninowo po wystygnięciu ucieramy z margaryna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak