Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołowa z kaszą jęczmienną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcje rosołowe 1/2 kg z kurczaka
marchew 2 szt
ziemniaki 1/2 kg
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
kiełbasa podwawelska 1 laska
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołowa z kaszą jęczmienną

Porcje rosołowe umyć i włożyć do garnka. Wlać ok. 2 litry wody dodać obrane marchewki i pokrojone na kawałki.Wstawić na ogień, zagotować ,posolić i ugotować rosół.Wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, ziemniaki obrać , pokroić w kosteczkę dodać do zupy i gotować do miękkości ziemniaków .Natkę opłukać , posiekać i wymieszać w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.06.2012 23:10
Pożywna zupa :)
PaniMISIOWA 17.06.2012 10:40
super zupka
smakowita 24.02.2012 20:50
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
halina17 08.09.2011 19:18
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak