Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z dzika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 50 g
wołowina 30 g
cebula biała 1 szt
jaja 4 szt
sól 1 lyz
Pieprz biały mielony Prymat 1 lyz
Majeranek suszony Prymat 2 lyz
jałowiec 4 ziarna
śmietana 1 szkl
śliwek suszonych 1 szkl
wino czerwone wytrawne 1 szkl
mąka krupczatka 3 lyz
sałata 5 lisci
jabłka 4 szt
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z dzika

2 razy Zmiel mieso z cebula , dodaj jajko, przyprawy, wyrob mase, uformuj jak mielone, obtocz w mace, smaz w glebokim tluszczu, z obu stron gotowe wloz do naczynia żaroodpornego, na kotlecikach kładziemy wymoczone sliwki w winie, zalewamy winem, na wierzch polej smietana, i wstaw do piekarnika na 200C na 25-30min, podaj na salacie z polowkami jablka smazonego z borowkami,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak