Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta jajeczna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
masło 1 łyżka
przyprawy do smaku
cebula biała 1 mała
czosnek 2 ząbki
ser żółty 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: pasta jajeczna

Ja wszystkie składniki mieszam po prostu w misce siekającej blendera i doprawiam.

jeśli nie macie blendera:
- jajka i ser (jeśli go dodajemy) ścieramy na drobnych oczkach tarki,
- masło miksujemy na puszystą masę,
- dodajemy starte jajka, majonez, (ewentualnie pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty ser żółty lub posiekany szczypiorek) i doprawiamy,
- pastę dobrze jest włożyć na kilkanaście minut do lodówki, żeby składniki \"związały\"\' ale można też jeść od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 23.07.2012 13:06
smaczna
cooleczka 10.04.2012 16:14
super :)
Marzena34 04.03.2012 08:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak