Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażany przysmak jabłkowo- ryżowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
masło 1/2 kostki
cukier 2-3 łyżki
cynamon
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłko kwaśne 2-3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażany przysmak jabłkowo- ryżowy

Ryż gotujemy na miękko- odcedzamy.
W garnku rozpuszczamy masło i lekko je rumienimy- dodajemy ryż i starte jabłka oraz reszte skłądników- dobrze mieszamy.
Przesmażamy aż wszystko nam się ładnie zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 16.06.2012 22:59
pychotka :-)
Bożena13 23.05.2012 21:06
Pycha!!
tomosatomos 07.04.2012 18:27
super
Iwona45 10.12.2011 15:12
mniam
rjustysia 14.09.2011 11:05
Sama chętnie zrobię :)
Iwusia 13.09.2011 20:16
pycha :)
AgaS10 12.09.2011 17:39
z cynamonem...mmmm pycha:)
Kuchareczekjeden 12.09.2011 17:12
pyszne
Natalia40 12.09.2011 11:57
pycha
calliope 11.09.2011 15:47
mniam
Angelika10 09.09.2011 22:57
Pyszne bardzo lubię ryż z jabłkami.
MAR3STA 08.09.2011 22:25
lubię takie danie
sylwia / sytofala 08.09.2011 15:27
smaczne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak