Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
papryka 2 szt
czosnek 3 szt
cebula 1 szt
smalec 60 g
mąka 70 g
papryka mielona do smaku
rozmaryn do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z papryką

fileta pokrój w kostkę przesmaż na patelni bez tłuszczu, dodaj posiekaną w paski paprykę,cebulkę,czosnek,dodaj przyprawy przesmaż,zalej wodą i duś ok,20 minut gdy mięso będzie miękkie odstaw rondel i zrób zasmażkę II stopnia ze smalcu i maki, gdy zrobisz zasmażkę dodaj ją do sosu ,sos zagotuj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 09.09.2011 08:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak