Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CAMEMBERT Z ŻURAWINAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki Valbon Camebert 4
jajko 2
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 dag
konfitura żurawinowa 8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: CAMEMBERT Z ŻURAWINAMI

Do głębokiej patelni lub frytkownicy nalej sporo oleju i rozgrzej do temp. 180 stopni. w każdym serku zrób małe ale głębokie nacięcie, włóż po 2 łyżeczki żurawin . Na talerzu rozkłóć jajka i namocz w nich serki. Następnie dokładnie obtocz w tartej bułce. Tak przygotowane serki wrzuć na rozgrzany tłuszcz i smaż, aż nabiorą złotego koloru. Gotowe wyłóż na papierowym ręczniku i są gotowe do spożycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.05.2012 08:17
pycha
mic 03.02.2012 21:10
czekam na zdjecie, chetnie zobacze jak wyglada
ewaa 04.01.2012 17:25
super kolacja
Anna125 01.11.2011 23:30
mniaam, mniam
bursztynek 13.10.2011 23:39
jest pyszny, uwielbiam go
Anna125 02.10.2011 21:08
mniam, mniam
Ibag24 20.09.2011 22:10
piękna sprawa
kate.500 19.09.2011 08:51
pycha
pigila
pigila 15.09.2011 09:12
super
pigila
pigila 15.09.2011 09:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak