Babka wiśniowa

Babka wiśniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 1/2 szklanki
  • cukier

    1 1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • margaryny

    250 g
  • jaja

    6 szt
  • budyniu wiśniowego

    2 op
  • cukier wanilinowy

    1 po
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ,żółtka i cukier utrzeć .Wsypać mąkę z proszkiem oraz budyniem,wymieszać .Wlać olej olej wymieszać ,następnie dodać ubitą pianek z białek i delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do formy o średnicy 26cm i piec 60min w 180C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2012 19:54
Fajna babka.

Ela15

17.02.2012 12:19
wszystkie babki są super, ta też

Aneta2604

20.12.2011 17:59
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat