Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z cynaomonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 100 gram
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 100 gram
mąka ziemniaczana 50 gram
mleko 75 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 5 sztuk
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z cynaomonem

Jajka utrzeć z cukrem i suchymi składnikami i mlekiem. Następnie większe połowę ciasta wylać na blachę i zapiekać przez 10 min w 200 stopniach. Podpieczone ciasto wyjąć i wyłożyć na nim starte jabłka z cynamonem. Zalać resztą ciasta i piec ok 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 12.10.2012 08:21
super
Fiffi 09.10.2012 23:03
pyszne
daria2911 04.04.2012 19:35
uwielbiam takie ciasto
Dorota59 13.11.2011 18:15
bardzo lubimy
anemon 18.09.2011 11:02
Przepisów na ciasta z jabłkami nigdy dość.
misia53 11.09.2011 22:12
ciasto bardzo lubiane
Ibag24 09.09.2011 18:57
super super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak