Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.
Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko . Wszytsko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.
Z uzyskanej masy należy uformować kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i nastepnie na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z jednej i drugiej strony by były dobrze zarumienione, barwy brążowej . Smażymy około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 26.12.2011 10:30
super
Ania67 03.11.2011 09:26
zawsze pyszna klasyka
berys18 27.09.2011 14:43
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak