Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca z kurczaków 50 dag
marchewki 4 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
ogórek kiszony 4 szt
dynia 60 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z dynią

1. Warzywa myjemy. Marchewki, selera, pietruszkę i dynie obieramy. z dyni usuwamy gniazdo nasienne. Pora oczyszczamy i z marchewkami kroimy w krążki, a selera i pietruszkę w dużą kostkę. Ogórki i miąższ dyni ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Serca myjemy i zalewamy ok 2 l wody. Gotujemy ok 30 min. Następnie dodajemy marchewkę, selera i pietruszkę. Gotujemy jeszcze 10 min. Wsypujemy dynię i pora i gotujemy następne 10 min. Dodajemy ogórki. Doprawiamy do smaku solą. Chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.10.2012 01:12
często robię zupę ogórkową ale z dynią nie jadlam muszę wyprobować
usmiech 28.05.2012 14:41
ciekawe
kasienka23 27.02.2012 12:36
jestem ciekawa smaku tej zupki, bardzo ciekawy pomysł
dianix 22.09.2011 11:04
z dynia nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak