Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowy obiad

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 sztuka
mąka 1 łyżka
smalec ok 1 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
mleko 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki wg uznania
parówki 3 sztuki
kapusta 1/2 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowy obiad

Kapustę poszatkować, opłukać, zalać wodą i zagotować. Następnie odlać wodę i zalać świeżą i dalej gotować. Jabłko umyć, obrać i pokroić drobno lub zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty i posolić. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę i dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Parówki obrać z osłonek. Jajko rozbić z mlekiem. Przygotowane parówki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać, umyć, posolić i ugotować. Podawać z kapustą i parówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak