Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki ok 25 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe mielone

Pieczarki umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Położyć na patelni i odparować. Podlać olejem (1-2 łyżki) i przesmażyć. Następnie zdjąć z patelni i przełożyć do miseczki. Zostawić do wystygnięcia. Na patelni ponownie rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przestudzoną dodać do pieczarek. Następnie dodać tartą bułkę, jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Z masy formować okrągłe kotleciki i smażyć kotleciki z obu stron aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak