Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 szklanki
woda 1,5-2 szklanki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Jagody wypłukać i zmiksować ( można też użyć blendera). Wodę zagotować. Dodać jagody. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodać do zupy i ponownie zagotować Doprawić do smaku cukrem i kwaskiem cytrynowym. Zaciągnąć śmietaną. Podawać z ugotowanym uprzednio makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 17.09.2013 12:15
ciekawa, takiej nie jadłem
Urszula5 29.04.2012 22:50
czekam na sezon jagodowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak