Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z truskawką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 sztuki
truskawki 6 sztuk
cukier do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z truskawką

Mięso umyć, przekroić na połowę i lekko rozbić tłuczkiem. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem ew. dowolną przyprawą. truskawki umyć, osuszyć i lekko oprószyć cukrem. Nakładać na mięso i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Jajko roztrzepać z łyżką wody lub mleka. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na wolnym ogniu kilkakrotnie obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak