Pierś kurczaka z truskawką

Pierś kurczaka z truskawką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1/2 sztuki
  • truskawki

    6 sztuk
  • cukier

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    do panierki
  • olej

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, przekroić na połowę i lekko rozbić tłuczkiem. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem ew. dowolną przyprawą. truskawki umyć, osuszyć i lekko oprószyć cukrem. Nakładać na mięso i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Jajko roztrzepać z łyżką wody lub mleka. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na wolnym ogniu kilkakrotnie obracając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat