Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w sosie z fasoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
czosnek 2 ząbki
wino białe 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
imbir świeży 1 łyżka
łosoś 1 kg
cebula 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w sosie z fasoli

Fasolę miksujemy z połową zalewy świeżym imbirem,cebulą oraz czosnkiem,następnie dodajemy wino olej sezamowy oliwę z oliwek sól,pieprz i cukier do smaku.Umyte i osuszone filety rybne smarujemy marynatą i odstawiamy pod przykryciem na dwie godziny do lodówki.Pieczemy na tackach obficie polewając sosem fasolowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 06.10.2011 08:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak