Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2-3 szt
olej 1 szklanka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 opak
Liść laurowy suszony Prymat 4/5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Śledzie moczymy kilka godzin, chyba, że kupiliśmy nie z beczki) po namoczeniu odsączmy, kroimy na kawałki grubości 2 cm, cebulę kroimy w większą kostkę. Do dużego słoja wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy liść laurowy, ziarno ziela, kilka ziaren pieprzu, warstwę pokrojonej cebuli, warstwę śledzi, powtarzamy czynność aż do szyjki słoika. Zakręcamy mocno, ustawiamy w lodówce do góry dnem i gdy śledzie były z beczki czekamy minimum 3 dni aż się przegryzą, jeśli były kupowane w oleju można jeść je po nocy spędzonej w lodówce choć czym dłużej poleżą tym lepsze. Polecam na święta :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 08.09.2011 10:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak