Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
śliwki węgierki 500 g
miód 4 łyżki
wino czerwone 100 ml
olej do smażenia
Goździki całe Prymat wg uznania
camembert 2 serek

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert ze śliwkami

Śliwki umyć, osaczyć, przekroić, wyjąć pestki. Odłożyć 1/4 a resztę pokroić i udusić z winem, miodem i goździkami. Gdy będą miękkie, zmiksować (goździki usunąć. Każdy krążek sera, pokroić na 4 cząstki. Jajka roztrzepać widelcem, na talerzyk wsypać mąkę i bułkę tartą. Panierować kawałki sera w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor z obu stron, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać od razu polany sosem z sałatką z pomidorów. Udekorować odłożonymi śliwkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.11.2013 07:34
muszę spróbować
Marta1986 02.02.2012 13:04
pyszne
cooleczka 16.12.2011 08:21
świetny ten sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak