Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka w zalewie miodowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 kg
woda 2 l
ocet 10 % 1,6 szklanka
cukier 1,6 szklanka
sól 2 łyżki
miód 7 łyżek
czosnek 1-2 główka
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka w zalewie miodowej

Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, pakujemy do słoików. do każdego słoika wrzucamy 2-3 ząbki czosnku.

Wszystkie składniki zalewy łączymy, zagotowujemy, wlewamy do słoików, dokładnie zakręcamy.

Pasteryzujemy 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 22.03.2012 12:56
o prosz,e w zalewie miodowej to fajny pomysł
Magda60 03.02.2012 20:28
super
Ewelina38 22.01.2012 10:52
świetna papryczka, zawsze sporo jej robię ale z miodem jeszcze nie próbowałam
Izabela/bella81 15.10.2011 19:59
bardzo ciekawy przepis, z miodem nigdy nie jadłam
eduszo
eduszo 13.10.2011 15:02
Przyda się zimową porą.
ziutula
ziutula 11.09.2011 18:58
w tygodniu bedzie papryka i pare słoików zrobię z miodem...
agnieszka137 08.09.2011 11:40
muszę spróbować z miodem, bo takiego przepisu nie miałam
SmacznaPyza 07.09.2011 21:39
u nas w domu tylko ja lubię paprykę i dla samej siebie to nie chce mi się robić....chętnie zabiorę słoiczek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak