Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pielmieni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
Farsz:
mięso mielone z indyka 15 dkg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat szczypta
polędwica wołowa mielona dkg
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pielmieni

Z mąki jajek wody,oliwy i soli wyrabiamy ciasto,jeśli jest zbyt gęste dodajemy wodę,i odkładamy przykrywamy ściereczką aby nie wyschło.Na maśle smażymy drobno pokrojoną cebulę zdejmujemy ją z ognia i mieszamy z surowym mielonym mięsem w dwóch gatunkach i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ciasto wałkujemy wycinamy krążki nakładamy ostudzony farsz i zlepiamy brzegi.Wkładamy do osolonego wrzątku i po kilku minutach od wypłynięcia wyciągamy.Podajemy polane roztopionym masłem lub z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 07.09.2011 21:29
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak