Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z Białej Ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z białej ryby 50 dag
ryż 1/2 szklanki
sok brzoskwiniowy 1/2 szklanki
cebule 2 szt
majonez 4 łyżki
skórka otarta z cytryny 1 szt
sok z cytryny 1 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
orzeszki ziemne 1 łyżka
curry 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
bulion warzywny 1 szt
brzoskwinie w puszce 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z Białej Ryby

Ryż ugotować na sypko, a kiedy wystygnie, starannie wymieszać z sokiem brzoskwiniowym i dwiema łyżeczkami curry.

Kostkę bulionową rozpuścić w dwóch szklankach wrzącego bulionu. Umyte filety zalać bulionem, dodać kilka kropli soku z cytryny i gotować około 10min na małym ogniu.

Brzoskwinie zmiksować, dodać drobno posiekane cebule, jogurt, majonez, curry, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać składniki powstałego w ten sposób sosu i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ryż i pokrojoną rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać orzeszkami zarumienionymi wcześniej na suchej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak