Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z lanymi kluskami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby
marchew 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z lanymi kluskami

2-3 l. wody zagotować, głowy ryb(karp, szczupak, karaś) wrzucić na wrzątek odszumować, dodać kucharka, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu. Marchew obrać pokroić w kosteczkę dodać do wywaru, gotować około pół godz. wyjąć głowy ryb, zrobić lane kluski. Mięso z głów obrać wrzucić do zupy, doprawić, posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 22.06.2012 09:49
swietna
Anna152 05.03.2012 09:05
mniammm
Anna152 05.03.2012 09:05
mniammm
aacaac 22.10.2011 08:11
lubię
treonina 10.10.2011 14:17
ja zawsze taką zupkę podaję z grzankami
treonina 10.10.2011 14:17
ja zawsze taką zupkę podaję z grzankami
Wafelek2601 04.10.2011 16:29
smaczna
ziutula
ziutula 24.09.2011 09:12
często mam rybną zupkę...
owca441 09.09.2011 21:32
rewelacja
kuklik 08.09.2011 15:56
przepyszna mniam
pioge7 08.09.2011 08:20
dobra
SmacznaPyza 07.09.2011 21:41
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak