Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi z masełkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 25 g
jajko 1 szt.
mąka 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi z masełkiem

Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać mąkę i jajko. Masa może się lepić, ale im mniej mąki dosypiemy, tym lepiej. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałeczek, lekko spłaszczyć. Nożem odkrajać kawałki, wrzucać na wrzątek, gotować chwilę do wypłynięcia.

Podawać z roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 14.12.2011 11:32
bardzo je lubię :)
kulek 30.09.2011 19:01
pycha
mic 17.09.2011 16:09
LUBIE Z KAPUSTA KISZONA
Justa32 16.09.2011 12:30
super smaczne
smakowita 09.09.2011 21:21
aż zgłodniałam jak je zobaczyłam -pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak