Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa włoska z selerem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 4 szt
seler łodyga 2 szt
cebula 0,5 szt
makaron 1 garstka
sól do smaku
oliwa 4 łyżki
tymianek do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bulion drobiowy 1 l
śmietana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa włoska z selerem

Pomidory obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić. Pokroić cebulę i selera, zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać pomidory i dusić ok min wlać bulion, dosypać makaron i przyprawy.
Można dodać śmietanę do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.02.2015 18:37
ciekawa zupka
goofy9 22.01.2013 17:09
uwielbiam zupy pomidorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak