Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ze śliwkami i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka ziemniaczana 200 g
śliwki węgierki 1/2 kg
jajko 2 szt.
śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze śliwkami i śmietaną

2 kg ziemniaków ugotować, przecisnąć przez praskę, ostudzić, podzielić na krzyż, wyjąć 1/4 ziemniaków, w to miejsce nasypać mąkę ziemniaczana.

Dodać 2 jajka, wyrobić.

Śliwki wypestkować, każdą śliwkę owinąć szczelnie ciastem, wrzucić na wrzątek, po wypłynięciu gotować kilka minut.
Podawać z cukrem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 18.06.2012 08:31
super
aniapetr 20.10.2011 11:51
smakowite, aż mam ochotę je zrobić :-)
Olaa 03.10.2011 09:04
pyszne
ronald88 28.09.2011 14:02
pycha
smakoszek 26.09.2011 08:23
uwielbiam takie knedliki
smakowita 09.09.2011 21:23
smacznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak