Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pieczarki z cebulkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
małe cebulki
oliwa
czosnek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pieczarki z cebulkami

Pieczarki myjemy i czyścimy, kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimi lub pozostawiamy w całości jeśli jest nieduża. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno pokrojony czosnek i cebulę. Czekamy aż się wszystko ładnie i lekko zeszkli.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i zapiekamy ok. 5 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 200 stopni i zapiekamy kolejne 10 minut aż pieczarki będą miękkie.

Przekładamy do miseczki. Możemy podawac z posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 20.09.2011 13:00
aromatyczne:D
przejs 13.09.2011 15:20
na pewno przepyszne!
GGABI 09.09.2011 18:03
smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak