Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rogaliki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 1 sztuka
drożdże 50 gram
mleko 100 ml
sól do smaku
olej 50 ml
pieczarki 1 kg
kucharek uniwersalny do smaku
pieprzdo smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rogaliki z pieczarkami

Drożdże ucieramy z łyżką cukru dodajemy łyżkę mąki i mleka odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy dodajemy mleko , sól i drożdże. Oraz olej. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut przykryte ścierką. Pieczarki myjemy, ścieramy na tartce. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy cebulę dodajemy pieczarki. doprawiamy do smaku dusimy do miekości. Farsz studzimy. Ciasto wałkujemy, wycinamy dość spore trójkąty. na każdym układamy łyżkę farszu i zwijamy. Rogaliki smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 35 minut 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 09.09.2011 17:10
pyszne takie bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak