Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa z zacierka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 80 dkg
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
olej 4 łyz
sól
pieprz
mąka 2 łyz
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy 2,5 lyż
bulion 1 kostka
zacierka 7 kluseczki
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa z zacierka

na oleju smazymy pokrojone mieso wraz z cebula smażymy ok 10 min. Nastepnie dodajemy kostki i zalewamy wodą gotujemy a w tym czasie kroimy w kostkę papryki i ziemniaki dodajemy do mięsa i gotujemy do miękkości wraz z przyprawami. Przed samy ugotowaniem dodajemy mąkę rozmieszaną w odrobinie wody. Dodajemy koncentrat oraz gotowe kluseczki zacierkowe jeszcze chwilę gotujemy aż będą gotowe doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak