Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki wege

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała kilka liści
kasza manna 1 szkl
papryka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
seler kilka plastrów
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
jajko
masło
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki wege

Kasze manną gotujemy w wodzie na bardzo gęsto.
Cebulę siekamy, szklimy na oliwie.
Do kaszy manny dodajemy zeszkloną cebulę, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę, przeciśnięty ząbek czosnku, jajko i przyprawy – mieszamy.
Liście kapusty parzymy, nakładamy w nie farsz i zwijamy.
W garnku układamy gołąbki, po brzegach obkładamy plasterkami selera, dodajemy łyżeczkę masła, liść laurowy i ziele angielskie, oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak