Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka tarkowane, w słoikach, na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka tarkowane, w słoikach, na zimę

Kroki postępowania

1
Przygotuj jabłka (dowolną ilość) cukier, cynamon, tarkę o grubych oczkach, słoiki oraz duży garnek.
Krok 1 - Jabłka tarkowane, w słoikach, na zimę foto
2
Jabłka obierz, usuń nasiona a następnie starkuj za pomocą tarki o grubych oczkach (ja użyłam robota kuchennego. Następnie przełoż je do dużego garnka, dolej trochę wody dodaj cukru i cynamonu według własnego gustu i gotuj, czesto mieszając.
Krok 2 - Jabłka tarkowane, w słoikach, na zimę foto
3
Kiedy jabłka zaczną się rozpadać igotująca się masa będzie bardzo gorąca, przekładaj jabłka do wyparzonych wcześniej słoików, dobrze dokręcaj po czym ustawiaj je do góry dnem. Kiedy wystygną, wieczka powinny się \"zassać\" co jest znakiem, że jabłka zostały dobrze przygotowane.
Krok 3 - Jabłka tarkowane, w słoikach, na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 06.12.2012 19:52
a ile czego naszykować to już ciężko było napisać ?
jolaxa1 26.10.2011 23:58
pycha
ziutula
ziutula 23.10.2011 06:38
doskonałe do ciast, nalesników- robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak