Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik kruchy z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
margaryna 1 kost.
jajko 2 szt.
żółtko jajek 1 szt.
cukier 3/4 szkl.
śmietana gęsta 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kkruszonka:
mąka 3/4 szkl.
margaryna 1/3 kost.
cukier 3/4 szkl.
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik kruchy z kruszonką

posiekać mąkę z tłuszczem i proszkiem do pieczenia dodać jajka,cukier i śmietaną wyrobić ciasto i wyłożyć na wysmarowaną blachę na ciasto wyłożyć mus lub marmoladę jabłkową wyrównać,posypać po całości cukrem waniliowym a następnie kruszonką do naczynia wsypać mąkę cukier i margarynę wszystko zagnieść tak aby powstała kruszonka i posypać po wierzchu ciasta następnie upiec w temp.180st.ok.35min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.02.2014 09:14
ulubione ciacho
Seba 04.05.2012 09:14
pycha
Łukasz15 10.03.2012 09:25
extra
Motorek 28.02.2012 10:57
smaczny
Adamorek 08.02.2012 15:02
dobry
Angelika10 14.12.2011 23:03
Pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak