Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy

Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone wp-woł

    500 g
  • ząbek czosnku

  • SOL , PIEPRZ, PRZYPRAWY

  • bułka tarta

  • jajko

  • śmietana do sosów creme freiche

  • pieczarki

  • ser

  • sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi

  • makaron Makaron Farfalle Bicolore

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dziś obiad robił małżonek a oto jego radosna twórczosc :)

Z mielonego, bułki, cebuli, czosnku, jajka, przypraw zrobił kuleczki, obotczył w bułce usmażył na oleju.
Makaron ugotował al dente.
Na oliwie przesmażył drobno pokrojona cebulke i czosnek, pieczarki drobno starte, doprawił do smaku, dodał śmietane, starty ser (troche) zeby troszke zagęscic sos. Sos był pysznie smietanowo-kremowy. Dodal do tego kuleczki i makaron.

Danie proste ale pyszne. Sos cudnie obkleił i makaron i kuleczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

06.05.2012 15:42
po prostu wspaniałe:)

Sarenka

27.08.2011 10:21
pysznosci

darus

25.05.2011 17:38
no, no jestem pełen podziwu

kochanyptysiu

20.02.2011 14:41
cudowne!

eli_555

11.11.2010 19:00
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat