Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 30 g
cebula 1 szt
ananas z puszki 3 plastry
ryż 15 g
bulion drobiowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ryżem

ryż ugotować na sypko, pierś indyczą umyć osuszyć i pokroić na cienkie paski, cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę, ananasa pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięsko z obu stron na złoty kolor, przełożyć na tależ, posypać solą, cebulę zezklić, dodać mięso, kawałki ananasa posypać odrobiną curry i pieprzem wlać bulion- całość gotować ok 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak