Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos śmietanowo pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
boczek wędzony 50 gram
śmietana 30% 50 ml
oliwki czarne Smak
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos śmietanowo pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Powoli ogrzewaj, tak, żeby wytopił się tłuszcz.
Krok 1 - sos śmietanowo pieczarkowy foto
2
Pieczarki pokrój w plasterki i wrzuć na patelnię, podsmaż chwilę, posól, popieprz i przykryj. Duś ok 5-10 minut.
Krok 2 - sos śmietanowo pieczarkowy foto
3
Wlej śmietanę, zredukuj przez chwilę, przykryj
Krok 3 - sos śmietanowo pieczarkowy foto
4
Dorzuć posiekany czosnek i oliwki
Krok 4 - sos śmietanowo pieczarkowy foto
5
Wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj z sosem, możesz dorzucić świeżą bazylię
Krok 5 - sos śmietanowo pieczarkowy foto
6
Możesz dodać pomidorki
Krok 6 - sos śmietanowo pieczarkowy foto
7
i przyprószyć parmezanem
Krok 7 - sos śmietanowo pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 20.08.2013 12:30
super ten sos
adam1f 22.03.2013 09:45
PYSZNY TEN SOS
Jaheira11 20.11.2011 23:21
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak