Pasta sądecka

Pasta sądecka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • papryka żółta

    2 sztuki
  • oliwa

    80 ml
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwki zielone

    10 dag
  • sól do smaku

  • bazylia

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić z gniazd, pokroić w paski i zeszklić na oliwie.Oliwki i czosnek drobniutko siekamy, dodajemy do papryki, oraz natkę i bazylię. Mieszamy smażąc jeszcze chwilę na małym ogniu.Doprawiamy do smaku.Podajemy na gorąco z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kanu83

09.03.2012 14:34
superrr

madzialena19

14.10.2011 20:15
pyszna pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat