Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 6 szklanek
cebula 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
masło 5 dag
siekany koperek 1 łyżka
siekany szczypiorek 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
chleb żytni 30 czerstwy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebianka

Chleb kruszymy i zalewamy gorącą wodą z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy w płynie.Odstawić do napęcznienia.Cebulę siekamy , szklimy i dodajemy do chleba.Zagotować na ogniu mieszając.Doprawiamy do smaku.Żółtka ubijamy z mlekiem i rozprowadzamy w zupie.Delikatnie wymieszać.Posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 07.05.2012 13:14
o coś nowego ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak