Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta a\'la kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
sól do smaku
olej wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta a\'la kalafior

Z kapusty wyciąć głąb, usunąć zewnętrzne liście (jeżeli jest taka potrzeba) i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, pokroić na 4-8 części (w zależności od wielkości kapusty). Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim bułkę tartą. Polać nią porcje kapusty. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.05.2013 21:52
świetna jest, ja gotuję na parze, mniam
fotoviderek 22.05.2013 06:46
Świetny pomysł :)
IZABELA29 09.05.2013 11:11
takiej jeszcze nie próbowałam
Katarzyna54 17.01.2013 19:41
ciekawe
Beatris 29.08.2012 21:47
W tym sezonie to już pewnie nie zdążę, ale w przyszłym roku koniecznie muszę wypróbować.
pacpaw 29.08.2012 20:39
@Beatris z młodą smakuje najlepiej - polecam. Robiłem w tym sezonie :o)
Beatris 04.06.2012 22:36
Szczerze mówiąc z młodą jeszcze nie robiła, ale muszę spróbować.
pacpaw 04.06.2012 22:02
a jak smakuje z młodą kapusta
pacpaw 04.06.2012 22:02
a jak smakuje z młodą kapusta
Wacław 07.05.2012 11:32
pyszne danie
Weronika_eM 08.09.2011 22:32
pomysłowe
Jolanta_P-S 08.09.2011 18:14
robiłam już kiedys taką kapustę:)
gosia47-47 07.09.2011 16:04
fajne
halina17 07.09.2011 11:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak