Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska zupka fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone bez pestek 25 dag
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
miód 1 łyżka
sól do smaku
fasola biała z puszki 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zupka fasolowa

Śliwki zalewamy wodą , 3 cm ponad śliwki.Dodajemy goździki i zagotować , odstawić do napęcznienia.Kroimy w paseczki. Dodajemy do tej samej wody co się moczyły śliwki oraz odsączoną fasolę.Doprawić do smaku , podgrzać.Podajemy z chlebem miodowym razowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.12.2011 14:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak