Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone białe kiełbaski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cienkie białe kiełbaski 8 szt
cebula 2 szt
pieczarki 6 średnich
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone białe kiełbaski

Białe kiełbaski parzymy w gorącej wodzie. Cebulę kroimy w pióra, smażymy na rozgrzanej oliwie, dodajemy białe kiełbaski, paprykę pokrojoną w paseczki 3-4 cm, a pieczarki w talarki. Gdy warzywa będą już miękkie, a kiełbaski rumiane, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.12.2011 22:11
Dobre.
BernadettaP 03.10.2011 09:27
Tak, Iza, to zwykłe białe kiełbaski (tylko te cienkie, delikatesowe, ale grube też mogą być). I są pyszne w tej wersji:-)
IZABELA29 03.10.2011 08:48
to zwykła biała kiełbasa? bardzo fajny sposób jej podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak