Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostki w warzywach z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostki wieprzowe 3 szt
duża marchewka 2 szt
cebula 2 szt
sól 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżka
pieprz kolorowy 3 szczypta
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
olej 3 łyżka
woda 250 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
ryż brązowy 3 saszetka
papryka czerwona 1 szt
kapusta 300 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Mostki w warzywach z ryżem

Mostki umyć, osuszyć i odciąć najcieńszą część.
Podsmażyć je na oleju na brązowy kolor.
Podsmażone mostki podlać 150 ml wody, dodać pokrojone według swojego uznania warzywa i przyprawy, przykryć i dusić około 30-40 minut.
Gdy mostki i warzywa są miękkie, w miarę potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
W reszcie wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos.
Ryż ugotować na sypko według przepisu na opakowaniu.
Mostki podawać z ryżem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 19.04.2012 16:48
nie ma jak tradyceyne polskie mięsko
cukiereczek 11.11.2011 07:47
robiłam, polecam
pioge7 07.09.2011 15:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak