Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pieczarki 12 sztuk
parówki cienkie 2 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/4 pęczka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
żółty ser starty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane mielone

Z mięsa mielonego, jajek i tartej bułki zmoczonej mlekiem zarobić masę. Dodać pół drobno pokrojonej cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem ew. przyprawą do mięsa mielonego. Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Oprószyć solą i pieprzem, przestudzić. Dodać pokrojone w plasterki lub kostkę parówki i resztę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać żółty ser i drobno posiekaną natkę pietruszki. masę mięsną rozpłaszczać na zwilżonej wodą dłoni. Na środek nakładać przygotowany farsz. Następnie formować podłużne kotleciki, panierować w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 27.04.2012 09:04
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak