Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
ryż 1-2 woreczki
pieczarki 10-15 sztuk
jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i osączyć. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą i przestudzić. Do mięsa mielonego dodać ryż, pieczarki, drobno posiekaną cebulę. Następnie wbić jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z kapusty wyciąć głąb i włożyć do garnka z dużą ilością wody. Z kapusty zdejmować kolejno sparzone liście. Ściąć zgrubienia i nakładać na liście przygotowany farsz. Zwijać gołąbki i układać w garnku. Podlać bulionem i dusić ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.05.2013 11:00
świetnie podane
kanu83 11.04.2013 13:46
Ale mi narobiłaś smaka na gołąbki
katarzynka455 03.01.2012 22:59
super wyglądają i tak pewnie smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak