Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa węgierska na kiełbasie i boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
pomidory 3
ziemniaki 3
bulion warzywny 150 ml
boczek 20 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa węgierska na kiełbasie i boczku

Na rozgrzanej oliwie smażymy kosteczkę cebuli. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasy i boczek. Gdy zacznie się wytapiać przyprawiamy papryką ostrą i słodką i mieszamy. Zalewamy bulionem i dodajemy resztę składników pokrojonych w kostkę: paprykę czerwoną, pomidory, paprykę chili suszoną (tutaj kosteczka powinna być bardzo mała). Przykrywamy i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie wrzucamy jeszcze ziemniaki i gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

K&J 10.08.2012 18:09
smaczne i to bardzo....
Jarlin 19.03.2012 15:33
Ekstra zupka !
BernadettaP 26.02.2012 09:14
Lubię takie piekielne zupki :)
Lotar 04.11.2011 11:09
smaczna zupka
smakowita 10.09.2011 21:43
Smacznie i ostro
Magdalena/26Mooi 09.09.2011 14:29
super przepis
FAFIK 09.09.2011 06:53
Już mi się ten przepis podoba!
sylwia / sytofala 08.09.2011 15:33
wiele o tej zupce słyszałam , chyba nadchodzi czas by ją spróbować
Wacław 08.09.2011 08:02
lubie wegierska kuchnie,pycha !
Kopiko1983 08.09.2011 06:26
Smaczna, syta i ostra! Pycha...
Jolanta_P-S 07.09.2011 20:47
lubie takie pikantne zupki
Agnieszka_B 07.09.2011 00:22
Węgierska czyli ostra, a jak ostra to nie mogło zabraknąć chili:))
matriasik 06.09.2011 23:57
Pewnie smakuje wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak