Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 3 kg
ocet 10 % 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek

Jabłka obrać,drobno pokroić,dodać cukier i ocet.Następnie odstawić na kilka godzin.Następnie smażyć na wolnym ogniu tak długo aż będzie jednolita masa.Najlepiej trochę w jeden dzień trochę w drugi dzień Marmoladę smażę w zależności od tego jak chcę mieć gęstą ,jeśli do pączków to trochę dłużej aby była twardsza,jak na kanapki do robię miękką..Gorącą nałożyć do słoików i zakręcić.Marmoladę najlepiej smaży się w prodiżu wtedy nie przywiera do dna wypróbowałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.04.2014 18:27
smaczna do ciasta
IKrakowianka 01.03.2014 19:04
super smakuje
cooleczka 15.07.2013 13:41
na zimę jak znalazł
ONY_za_kare 03.03.2013 00:22
domowa najlepsza!
Iwusia 10.02.2013 22:00
bardzo pycha :)
jasiek 24.08.2012 23:58
super
dianix 05.07.2012 10:23
uwielbiam ja do bułki i mleka
magmonika1995 03.05.2012 10:44
super
Wafelek2601 15.01.2012 00:11
pyszna
gosia561 27.12.2011 23:47
do naleśników
gosia561 27.12.2011 23:47
do naleśników
RenataZ-et 19.12.2011 11:43
bardzo lubię :)
Izabela/bella81 16.10.2011 11:43
fajna
kotlet 28.09.2011 23:17
taka marmolada jest dobra do wszystkiego
Ania67 18.09.2011 07:10
uwielbiam
mirosława4 15.09.2011 17:59
dobra ja gotuję bez cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak