Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shab pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnku 5 ząbków
majeranku 1/2 łyżeczki
jabłek 1 kg
sól
schab bez kości 2-3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Shab pieczony

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z majerankiem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec podlewając od czasu do czasu wodą.Jabłka umyć i pozostawić w całości wykrawając tylko gniazda nasienne.Pod koniec pieczenia obłożyć nimi schab.upieczony schab pokroić w plastry ,ułożyć na pułtusku i obłożyć jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 01.10.2012 16:27
mniam mniam
Marta1986 18.06.2012 18:10
pyszne
Adamorek 13.04.2012 09:47
mniam
Adamorek 13.04.2012 09:47
mniam
Dorian 09.10.2011 13:19
pycha schabik
Adamorek 13.09.2011 14:43
wyśmienity schab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak