Sposób przygotowania
Kapustę pokroić w paski, ogórek w pół plasterki, cebulę w piórka.
Z kurczaka wyjąć kości, a mięso pokroić w paski.
Składniki sosu: olej, musztarda, sól, pieprz, cukier wlać do słoiczka zakręcić i mocno wstrząsnąć kilka razy aby składniki połączyły się.
Na dużych płaskich talerzach rozłożyć kapustę, ogórek, paprykę i cebulę, polać sosem, pośrodku ułożyć kawałki kurczaka.
Podawać z grzankami z ciemnego chleba.
Z kurczaka wyjąć kości, a mięso pokroić w paski.
Składniki sosu: olej, musztarda, sól, pieprz, cukier wlać do słoiczka zakręcić i mocno wstrząsnąć kilka razy aby składniki połączyły się.
Na dużych płaskich talerzach rozłożyć kapustę, ogórek, paprykę i cebulę, polać sosem, pośrodku ułożyć kawałki kurczaka.
Podawać z grzankami z ciemnego chleba.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
Konto zablokowane