Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior pasteryzowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior pasteryzowany

Zagotować wodę z dodatkiem cukru i soli do smalu. Do wrzącej wody włożyć kalafior o ścisłych rózyczkach i obgotować. Następnie wyjąć, wystudzić i rozdzielić na małe różyczki. Rozłożyć do słoików. Przygotować zalewę, dodająć do 1 litra przegotowanej wody płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego i soli do smaku. Gorącą zalewą napełniać słoiki z kalafiorem. zamknąć słoje i paseryzować około 25 minut. Po pasteryzacji mozliwie szybko schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 03.02.2014 18:40
Kiedyś robiłam podobnie :-)
okrysia 03.08.2012 16:30
smaczne
mirosława4 27.07.2012 18:08
ciekawy sposób na kalafior
bursztynek 14.10.2011 16:00
takiego kalafiora nigdy nie jadłam
mala2021 03.10.2011 09:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak