Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUPIĄCE KNEDELKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10 sztuk
ketchup 1 opakowanie
olej do smażenia do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
ziemniaki ugotowane 70 dag
mąka pszenna 3/4 kg
mąka ziemniaczana 1/4 kg
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 1/2 kg
mleko 2 szklanki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
ser gouda 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUPIĄCE KNEDELKI

Składniki ciasto \"kopytkowe\" (czyli ziemniaki, 3/4 kg mąki pszennej, 1/4 kg mąki ziemniaczanej i jajko) połączyć i zagnieść na jednolitą masę. produkty na cisto naleśnikowe (czyli :1/2 kg mąki, mleko, 2 jajka, łyżka oliwy i sól) również połączyć i wyrobić na jednolita masę o konsystencji gęstej śmietany. Z ciasta \"kopytkowego\" uformować płaskie kotlety , każdy nadziewać parówką (lub jej połową) i serem. Kotlety maczać w cieście naleśnikowym, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dość głębokim oleju. podawać ciepłe, z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.03.2013 07:33
ciekawy przepis
Betka 31.05.2012 14:03
mniam mniam:)
ziutula
ziutula 11.11.2011 08:25
dobre i z barszczem...
IKrakowianka 29.09.2011 21:51
mniamm, aż muszę takie zrobić :)
Ania67 16.09.2011 09:13
extra
kate.500 14.09.2011 15:00
takich nigdy nie jadlam, super fajne
stokrotka 13.09.2011 22:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak