Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 400 ml
mąka 1/2 szklanki
cebula 1 szt
sól
szczypior
boczek wędzony 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta jajecznica

Drobno pokrojony poczek smażymy na suchej patelni. Gdy boczek zbrązowieje dodajemy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy mąkę i mleko- wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, dolewamy do boczku i smażymy na małym ogniu. Posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.12.2011 00:20
ja też lubię ze szczypiorkiem
gusia1000 23.12.2011 22:09
dobra.
Olaa 20.12.2011 19:24
fajny przepis
BernadettaP 11.09.2011 22:00
Na zdjęciu nie ma szczypiorku, bo Mężulek nie bardzo lubi zieleninę, a to jego talerz :-P Ja oczywiście wolę \"Z\".
halinka1011 06.09.2011 18:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak